Anne Frank Huis

Schermafbeelding 2015-03-29 om 17.03.21Adres: Prinsengracht 263 – 267, 1016 GV, Amsterdam

Website: annefrank.org

 

 

In het Anne Frank Huis komt de bezoeker alles te weten over de Tweede Wereldoorlog, het beroemde dagboek van Anne Frank en het onderduiken in het ‘Achterhuis’ van Anne Frank en haar familie.

Openingstijden

Het Anne Frank Huis is iedere dag geopend van 09:00 tot 21:00 uur, op zaterdag tot 22:00 uur. In de maanden juli en augustus is het Anne Frank Huis iedere dag geopend tot 22:00 uur.

Vervoer & parkeren

Het Anne Frank Huis is goed te bereiken per voet (20 minuten vanaf Amsterdam Centraal), openbaar vervoer (tram en bus) en auto. De auto kan geparkeerd worden in de parkeergarages van Q-Park en IJDock.

Collectie

Dit museum is een monument die terug gaat naar de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog zat Anne Frank en haar familie ondergedoken in het ‘Achterhuis’.

Tentoonstellingen

Als bezoeker kun je door het museum wandelen en zien hoe Anne Frank en haar familie zaten ondergedoken. Daarnaast leer je hier alles over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het bekende dagboek van Anne Frank. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen te zien die te maken hebben met de oorlog.

Toegang & tarieven

Het standaardtarief voor toegang voor volwassenen is € 9,-.

Kortingen & arrangementen

Het Anne Frank Huis geeft in enkele gevallen korting of de entree gratis. Dit zijn de uitzonderingen op het standaardtarief:

0 – 9 jaar: gratis entree
10 – 17 jaar: € 4,50
Museumkaart: gratis entree
CJP pas: € 4,50
Stadspas: € 4,50

Toegankelijkheid minder validen

Helaas is het oude gedeelte van het Anne Frank Huis niet toegankelijk voor minder validen. Het nieuwe gedeelte met onder andere tijdelijke tentoonstellingen is wel goed bereikbaar.

Aanvullende informatie

Het Anne Frank Huis heeft naast het museum en de tijdelijke tentoonstellingen de beschikking over een museumcafé en een bookshop.