Bijbels Museum


9524528578_1f54205c75_kAdres
: Herengracht 366, 1016 CH Amsterdam

Website: bijbelsmuseum.nl

 

 

In het Bijbels Museum komt de bezoeker alles te weten over de geschiedenis van en de verhalen uit de Bijbel. Dit wordt ondersteund door kunst en cultuur.

Openingstijden

Het Bijbels Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Vervoer & parkeren

Het Bijbels Museum is goed te bereiken per voet (15 minuten vanaf Amsterdam Centraal Station), openbaar vervoer (tram) en auto. De dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage ‘De Kolk’.

Collectie

De collectie van het Bijbels Museum bestaat uit religieuze (kunst)voorwerpen en geuren die de bezoeker kennis laten maken met de Bijbel. Het museum heeft verschillende unieke Bijbels in haar collectie. Daarnaast zijn er vaste collecties zoals ‘Tempelmodellen’ en Archeologische Vondsten’.

Tentoonstellingen

Het Bijbels Museum heeft naast de vaste collectie vaak wisselende tentoonstellingen. Deze tijdelijke tentoonstellingen blijven verschillende periodes aanwezig in het museum.

Evenementen

Het museum organiseert meerdere evenementen voor bezoekers. Komende evenementen zijn onder andere: museuminspecteurs, Tulp Festival en het Paasfeest.

Toegang & tarieven

Het standaardtarief voor toegang voor volwassenen is € 8,-

Kortingen & arrangementen

Het Bijbels Museum geeft in enkele gevallen korting of de entree gratis. Dit zijn de uitzonderingen op het standaardtarief:

0 – 4 jaar: gratis entree
5 – 18 jaar: € 4,-
CJP pas: € 9,-
Studentenkaart: € 6,-
Stadspas: gratis entree
ICOM: gratis entree
I Amsterdam Card: gratis entree
Rembrandtpas: gratis entree
Museumkaart: gratis entree

Toegankelijkheid minder validen

Het museum is niet geheel toegankelijk voor minder validen. Er zijn liften aanwezig in het pand, maar niet iedere zaal is daarmee verbonden.

Aanvullende informatie

Naast de tentoonstelling heeft het museum ook de beschikking over een museumcafé en een museumshop.