Van Gogh Museum


Van Gogh MuseumAdres
: Paulus Potterstraat 7, 1071 CX Amsterdam

Website: vangoghmuseum.nl

 

 

In het Van Gogh Museum in Amsterdam is de grootste collectie ooit van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh verzameld. De collectie bestaat uit meer dan 1500 kunststukken en trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers.

Openingstijden

Het Van Gogh Museum is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur en vrijdag tot 22 uur.

Vervoer & parkeren

Het Van Gogh Museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (tram 2 & 5, bus 170 & 172 vanaf Amsterdam Centraal Station) en auto. Je kunt parkeren in de parkeergarage (Q-Park) onder het Museumplein.

Collectie

In het Van Gogh Museum zijn de meesterstukken van de schilder Vincent van Gogh te bekijken.

Tentoonstellingen

De tentoonstelling bestaat uit doeken, tekeningen en geschreven documenten van Vincent van Gogh. De hoogtepunten uit deze collectie zijn onder andere ‘Zonnebloemen’ en ‘De aardappeleters’.

Evenementen

Het Van Gogh Museum organiseert meerdere evenementen voor de bezoekers van het museum. De aankomende evenementen zijn: Inloopworkshops en Verhaal op zaal.

Toegang & tarieven

Het standaardtarief voor toegang voor volwassenen is € 17,-.

Kortingen & arrangementen

Het Van Gogh Museum geeft in enkele gevallen korting of de entree gratis. Dit zijn de uitzonderingen op het standaardtarief:

0 – 17 jaar: gratis entree
Museumkaart: gratis entree
ICOM-leden: gratis entree
Rembrandtkaart: gratis entree
Holland Pass: € 15,30
CJP pas: € 13,60
Stadspas: € 8,50

Toegankelijkheid minder validen

Het Van Gogh Museum is toegankelijk voor personen in een rolstoel of met een rollator. Daarnaast kunnen mindervaliden gebruik maken van de lift bij de entree en krijgen zij voorrang in de rij.

Aanvullende informatie

Het Van Gogh Museum heeft naast het museum de beschikking over een (gratis) bibliotheek, een museumwinkel en een museumcafé.